HTML

"Tényleg azzal az emberrel van a gond, aki nem érti, hogy lehet gyerekekről ilyen stílusban írni?" - b. elmagyarázza nem-feministául

2014.03.14. 01:30 Lolita a kishúgunk

b. az alábbi szöveget hozzászólásként tette közzé a petíció oldalán.

"Én nem beszélek feministául, és konkrétan a hideg ráz a petíció nyelvezetétől, de fogtam magam, és aláírtam. Hogy miért? Mert a cikktől meg konkrétan elfogott az undor. 


Nem tudom, hogy a petíciót ellenző hozzászólók észrevették-e, de ez a petíció nem a filmek ellen tiltakozik, de még csak nem is Lolita ellen, hanem konkrétan a cikkel van baja. Azzal, hogy van valaki (tényleg akárki), aki bemegy szépen dolgozni (vagy otthon felüti a laptopját), összeállít egy ilyen listát (évtizedek óta létező tartalom bizonyos szempontok szerinti csoportosítása, ezzel még nem is feltétlenül kellene gondnak lennie), és aztán összehoz róla egy olyan cikket, amelynek minden mondata... fröcsög. Nincs rá jobb szavam. És azután szépen fizetést kap érte. 

Megfizetik azért, hogy olyanokat írjon a 13 éves Chloe Moretzről, hogy "a film összes felnőtt nézője bűncselekményt követett el gondolatban, ha agya egy-egy figyelmetlenebb pillanatban véletlenül a rossz vágányon zakatolt". Nem, tényleg teljesen természetes ha egy bőrruhás 13 éves ilyen reakciót vált ki belőlünk, nyugodjunk meg, ez megesik, nincs ezzel gond, hehehe...

Én nem értem. Akik védik a cikket, tényleg el is olvasták azt? És ez így számukra rendben van? Ha ilyen módon tálalunk egy nagy adag (elég slendrián módon összecsapott, de ez más tészta) filmtörténeti információt (mert igazából erről van szó) az... hogyan is lesz élvezetesebb? Tényleg azzal az emberrel van a gond, aki nem érti, hogy lehet gyerekekről ilyen stílusban írni? Tényleg jól van ez így?
Tényleg olyan idegen koncepció lenne a "****bais, gyerekekről ne írjunk már ilyen stílusban!!!"?

Nabokovról meg annyit, hogy nem tudom, mennyire kell funkcionális analfabétának lenni ahhoz, hogy ne vegyük észre, ki a regényben a narrátor, hogy konkrétan kinek (a nyilván teljesen objektív) szempontjából ismerjük meg a történetet.

Elnézést, hogy foglalom itt a helyet, nyilván én reagálom túl a dolgot, nyilván ez az a forma, ahogyan gyerekekről beszélni/írni kell nyilvános fórumokon. Előre is elnézést, ha a közeljövőben mégsem ehhez tartanám magam!"

komment

Címkék: b. felelősség Nabokov nem feminista narancsszem

süti beállítások módosítása